Mitrovačka kasarna otvara svoja vrata za sve posetioce

Sremska Mitrovica – U subotu, 30. maja u 09:00 časova, prvi put od 2012. godine sremskomitrovačka kasarna “Boško Palkovljević Pinki” otvoriće svoja vrata za sve zainteresovane posetioce.

Kasarna u Sremskoj Mitrovici će po četvrti put organizovati “Otvoreni dan” sa ciljem što boljeg međusobnog razumevanja, približavanja i upoznavanja javnosti sa organizacijom života i rada u jedinicama 1. brigade Kopnene Vojske.

U toku “Otvorenog dana” biće prikazan deo operativnih sposobnosti jedinica koji podrazumeva prikaz sredstava ratne tehnike kao i prikaz veština i sposobnosti pripadnika jedinica iz Garnizona Sremska Mitrovica. Svim posetiocima biće omogućeno razgledanje i rukovanje pojedinim sredstvima i naoružanjem, vožnja borbenim vozilima i obilazak prostorija u kojima vojnici žive i rade.

PLAKAT (4)

U saradnji sa gradskim organima vlasti organizuje se posebna izložba fotografija iz Velikog rata, kulturno-umetnički program i humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi i potpisivanje donorskih kartica. Takođe posetioci će moći da prisustvuju i sportskom nadmetanju između pripadnika Garnizona i ekipe Grada Sremske Mitrovice. Kasarna “Boško Palkovljević Pinki” nalazi se u Planinskoj ulici bb u Sremskoj Mitrovici.

U septembru 2012. godine kada je poslednji put organizvan “Otvoreni dan” mitrovačku kasarnu posetilo je oko 2000 ljudi, a kako bi i ove godine svi zainteresovani sa teritorije grada mogli da posete kasarnu gradska uprava organizovala je nekoliko autobuskih linija.

Tri linije prevoza biće aktivne toga dana. Prva linija prevoza biće organizovana na relaciji Grgurevci – Bešenovo – kasarna, druga linija saobraćaće na realiciji Kuzmin – Martici – Laćarak – kasarna i treća linija na relaciji Divoš- Čalma – Laćarak – kasarna. Svi autobusi polaze u 09:00 časova ispred seoskih osnovnih škola, a takođe organizovane su i povratne linije. Od 10:00 časova ka kasarni krenuće i autobus ispred PSC “Pinki”.

Autobuski prevoz na ovim relacijama je besplatan, a vrata kasarne za sve posetioce biće otvorena od 09.00 do 14:00 časova.

Pročitajte još