Sremska Mitrovica – U Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmium u Sremskoj Mitrovici danas je organizovan svečani prijem nove generacije studenata povodom početka nove akademske školske godine 2015/2016.

Studentima se u ime Visoke škole prvo obratila direktorica škole dr Slađana Milenković koja je svim studentima poželela pre svega srećnu i uspešnu akademsku godinu, a zatim i gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović i zaposleni u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

1

“U našoj školi studira 450 studenata, ne samo iz regiona Srema nego i iz drugih područja. Imamo akreditovanu jedinicu i van središta u Čačku, tako da i sa tog područja imamo veliko interesovanje za studiranje u našoj ustanovi. Danas smo primili ovu generaciju studenata za 2015/2016 školsku godinu i to na sva četiri akreditovana smera, na smer strukovni vaspitač, strukovni vaspitač dece u jaslicama, strukovni vaspitač – menadžer i strukovni poslovni informatičar”, rekla je Milenković.

Ona je objasnila da su kroz ova četiri smera spojili tradiciju i inovacije, odnosno da su pratili potrebe tržišta i društva uopšte i da je upravo zbog toga formiran i akreditovan smer poslovni informatičar.

“Cilj naše ustanove jeste negovanje tradicije, ali i stvaranje stručnjaka koji će voditi ovo društvo u budućnosti”, rekla je Milenković.

2

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović kratko je rekao da kada se govori o predškolskom obrazovanju u Sremskoj Mitrovici koje je u direktnoj vezi sa Visokom školom strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmium treba da se krene jednim novim putem i uvedu određene promene.

“Visoka škola se stalno nalazi pod lupom iz jednog prostog razloga – da li je toliki broj vaspitača neophodan Sremskoj Mitrovici? Ono što bih ja želeo da kažem jeste da treba dobro da razmislimo o čitavom sistemu predškolskog obrazovanja u našem gradu i da krenemo jednim novim putem, kako bi smo uspeli da uvežemo i državni sistem i veliki broj dece koji nam se pojavljuje najviše na prostoru Laćarka, Mačvanske Mitrovice i na prostoru stambenog naselja Mala Bosna gde je prema poslednjem popisu i najveći natalitet. Mi ćemo u narednih mesec – dva dana zajedno sa Visokom školom dati na jedan stručan i naučan način predlog kako da rešimo taj problem”, rekao je Nedimović.

Gradonačelnik je najavio dosta inovativnih rešenja, primenu dobrih iskustava raznih institucija širom Srbije, kao i akreditaciju privatnih predškolskih ustanova i uvođenje istih u sistem koji se oslanja na državu.

3

Možda Vam se svidi i