Akcija laćaračkih đaka „Da psima ne bude zima“

Sremska Mitrovica- U okviru humanitarne akcije „Da psima ne bude zima“, koja je realizovana u Osnovnoj školi „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku, učenici su, zajedno sa svojim nastavnicima, prikupili 8.500 dinara za napuštene pse o kojima brine Udruženje građana Kanis iz Sremske Mitrovice.

22120_975pas

Akciju su pokrenuli đaci ove osnovne škole, samoinicijativno, a osim prikupljanja novca, akcija je imala za cilj buđenje solidarnosti i humanosti kod dece.

„Đaci su se organizovali sami a mi smo kao i uvek podržali njihovu akciju i pridružili smo im se. Za samo dva meseca uspeli smo da skupimo značajnu donaciju. Skupljeno je 8.500 dinara, a đaci su novac odvajali od svoje užine i džeparca“, rekla je za radio „Ozon“, Biljana Duduk Milovanović, pomoćnik direktora ove osnovne škole.

Ona je dodala i to da su ovakve akcije veoma značajne, jer deca uče pravim vrednostima, kao što su saosećajnost, solidarnost i humanost.

„Krajnji cilj jeste da se prikupi novac, ali isto tako deca kroz ovakve akcije mogu da nauče šta zapravo znači pomoći nekom kome je pomoć neophodna“, rekla je Bijana Duduk Milovanović, koja je najavila još ovakvih akcija.

Pročitajte još