„Trojka iz bloka“ za porodicu Đurić

Sremska Mitrovica – U subotu, 07. juna, humanitarna organizacija „Srbi za Srbe” uz podršku lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica, organizuje takmičenje u šutiranju trojki pod nazivom „Trojka iz bloka”.

Takmičenje ima humanitarni karakter, i sav prikupljen novac biće iskorišćen za adaptaciju jednog dela stare, trošne kuće, jedanaestočlane porodice Đurić iz Laćarka.

Gostujući u radiju „Ozon“, Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice je rekao da se ovo takmičenje do sada održalo u mnogim gradovima u Srbiji i da mu je velika čast što će i Sremska Mitrovica biti grad domaćin.

„Porodica Đurić, koja broji 11 članova, roditelji i njihovo devetoro dece, žive u maloj, trošnoj kući, u veoma lošim uslovima i potrebna im je pomoć.
U saradnji sa humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ mi smo posetili porodicu Đurić i zatekli kuću koja je u jako lošem stanju i nema dovoljan broj prostorija koji je potreban za mnogočlanu porodicu, kao što je porodica Đurić.
Plan za adaptaciju jednog dela kuće je urađen i veoma me raduje to što će se ovoj porodici, prvenstveno deci, uskoro poboljšati uslovi za život“, rekao je Janković.

On je izrazio nadu da će takmičenje biti uspešno realizovano i da će se odazvati veliki broj građana kako bi se prikupio dovoljan broj novčanih sredstava.

„Ponosan sam na svoje sugrađane koji su se uvek odazivali na sve humanitarne akcije koje je lokalna samouprava organizovala i podržavala i verujem da će tako biti i ovaj put“, rekao je Tomislav Janković.

Projekat ”Trojka iz bloka” nastao je 2012. godine kao ideja članova Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe“ koji su želeli da kroz popularnu sportsku manifestaciju šutiranja trojki okupe mlade ljude oko humanitarnih projekata izgradnje kupatila za socijalno ugrožene višedetne porodice.
Organizaciju ”Srbi za Srbe” čine mladi i porodični ljudi koji od 2005. godine ulažu svoje vreme, energiju i iskustvo za pomoć ugroženoj deci i njihovim porodicama širom Balkana.

Zahvaljujući zvaničnim ograncima organizacije u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj i Sjedinjenim Američkim Državama kao i velikom broju donatora i prijatelja organizacije širom sveta, ”Srbi za Srbe” su do sada prikupili preko 400.000 evra donacija i obezbedili pomoć za 350 porodica, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom izgradnjom i dogradnjom desetina kuća.

Takmičenje „Trojka iz bloka“ održaće se u subotu, 07. juna, na sportskom terenu u Sremskoj ulici u Laćarku, sa početkom u 18:00 časova.

You May Also Like