Sremska Mitrovica – Predstavnici lokalne samouprave i Crvenog krsta Sremska Mitrovica, danas su obišli đake prvih rezreda područnih odeljenja Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ iz Mačvanske Mitrovice i podelili im poklone koje su donirali predstavnici tima Blazing To Serbia iz Južnog Velsa.

Poklone koji su sadržali školski pribor, sredstva za ličnu higijenu, igračke i aksesoare, mališanima su uručili Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine, Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje, Sanja Kovačević, načelnica gradske uprave za privredu i preduzetništvo, Tatjana Jovančev, sekretar Crvenog krsta Sremska Mitrovica i Dušica Runtić, stručni saradnik Crvenog krsta Sremska Mitrovica.

Mališani nisu krili svoje oduševljenje, i goste su dočekali sa osmesima na licima.

„Pa ti si sad bogat čovek, pogledaj šta si sve dobio“, rekao je jedan dečak svom drugaru, nastavljajući uzbuđeno da otvara svoj poklon.

„U saradni sa Crvenim krstom i gradskim upravama odlučili smo da ovaj put poklon pakete dobiju mališani iz područnih odeljenja osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice. Radi se o 220 paketa, pomoću kojih smo uspeli da vratimo osmehe na dečija lica. Danas su to deca područnih odeljenja Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ iz Mačvanske Mitrovice, rekao je Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine.

„Danas obilazimo škole u mačvanskim selima, akciju nastavljamo već sutra a čeka nas fruškogorje i ostala područna odeljenja osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice, rekla je Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje.

 

20140213_092542

20140213_092642

20140213_093115

20140213_093221

 

Možda Vam se svidi i