Dizel uz subvenciju na svim pumpama

Sremska Mitrovica – Subvencionisano dizel gorivo moći će da se kupi na svim pumpama na teritoriji Srbije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ministarstvo je saopštilo i da će registrovani poljoprivrednici dobijati subvenciju od 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva.

Kako je precizirano, uslovi pod kojima će poljoprivrednici moći da ostvaruju to pravo biće regulisani Pravilnikom o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na regres za gorivo, koji će stupiti na snagu nakon završene obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava.

Iz Ministarstva poljoprivrede ističu da su uvažili predloge poljoprivrednika tako da će svako registrovano gazdinstvo dobiti 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva, ali i 3.000 dinara za kupovinu mineralnog djubriva.

Za ostvarivanje prava kupovine goriva, kao i prava pri kupovini mineralnog djubriva, poljoprivrednici će biti u obavezi da prikažu fiskalne račune izdate u periodu od 1. januara 2014. godine do kasne jeseni.

Vlada Srbije je dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve oglasi javni poziv za prodaju 683 tone mineralnog đubriva poljoprivrednim gazdinstvima po ceni od 28,5 dinara, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima.

Mineralno đubrivo, najviše 400 kilograma po hektaru, moći će da kupe nosioci poljoprivrednog gazdinstva. Ova odluka je doneta sa ciljem da se unapredi voćarska proizvodnja u našoj zemlji i poveća izvoz voća iz Srbije, navedeno je u saopštenju.

You May Also Like