Sremska Mitrovica – U velikoj Sali Skupštine grada završena je izborna skupština Grupe građana Vredna Mitrovica. Dosadašnji predsednik Grupe građana Vredna Mitrovica Branislav Nedimović, ponovo je izabran za predsednika, na prvoj izbornoj skupštini te stranke. Za Nedimovića se glasalo jednoglasno, bez suzdržanih.Za podpredsednike Vredne Mitrovice izabrani su profesor istorije Ilija Nedić i Vladimir Petković, diplomirani pravnik iz Sremske Miterovice.

Skupštini je prisustvovalo  oko 450 aktivista i gostiju. Svečani deo  skupštine otvoren je koncertom klavir,  Milda Želem Kuzminac i Aleksandar Stefan Radišević, bariton.

Prisutnima se prvi obratio  profesor dr.Nenad Lemajić koji je  predstavio nastanak grupe građana Vredna Mitrovica i između ostalog rekao: “Od građanske inicijative Mitrovica Evropska regija sticajem neobičnih okolnosti, a život je uvek neobičan, pokret je prerastao u političku snagu, što njegovi inicijatori  prvobitno nisu želeli, kroz taj aktivizam učestvovali smo  na izborima stvorivši listu koju smo nazvali Vredna Mitrovica”.

Vredna Mitrovica je na prošlim izborima bila lista nestranačkih – nepolitičkih organizacija različitih udruženja građana koja je za cilj imala stvaranje povoljne atmosfere za aktivno učestvovanje građana u rešavanju pitanja koja ih se najdirektnije tiču. Ta grupa građana predstavlja deo vladajuće koalicije u Sremskoj Mitrovici.

Ispred Srpske napredne stranke obratio se i Milan Kovačević, predsednik okružnog (Sremskog) i opštinskog (Sremska Mitrovica) odbora SNS i predsednik Skupštine grada.

Doktor Milan Latković  je u ime Socijalističke partije Srbije, pozdravio sve prisutne.

Na skupštini su potpisana dva sporazuma, jedan sa Savezom nezavisnih socijal demokrata (SNSD) Milorada Dodika iz Zvornika a drugi sa Socijaldemokratima Slovenije čiji je član i aktuelni predsednik Slovenije Borut Pahor.

Branislav Nedimović i Jan Škoberne potpisali su sporazum o saradnji, socialdemokrata Slovenije i Vredne Mitrovice. Škoberne je posle potpisivanja sporazuma naglasio da ima čast što je u Sremskoj Mitrovici, jer smatra da može mnogo da se nauči od Vredne Mitrovice, od gradonačelnika Branislava Nedimovića, koji sada ima već drugi mandat u Gradu.

Protokol o saradnji  socialdemokrata Slovenije i Vredne Mitrovice predviđa razmenu aktivista u izbornim kampanjama, organizovanje seminara, radionica, okrugih stolova, konferencija, studijskih poseta i kampova, promivisanje evropskih vrednosti u našim sredinama, realizaciju zajedničkih projekata iz kulture, obrazovanja, sporta i privrede, agažovanje mladih u političkom životu .

Protokol o saradnji Saveza nezavisnih socijal demokrata (SNSD) iz Republike Srpske sa grupom građana Vredna Mitrovica potpisali su Danijel Dragičević i Branislav Nedimović.

Ovaj sporazum podrazumeva aktivan rad na formalnom povezivanju, bratimljenu opštine  Zvornik i grada Sremska Mitrovica,  zajednički nastup u projektima regionalnih karaktera prema Evropskim i drugim fondovima.

Danijel Dragičević ispred Saveza nezavisnih socijal demokrata između ostalog je  čestitao je Branislavu Nedimoviću na uspešnom vođenju Grada.

Predsedavajući Skupštine Vladimir Sanader posle svečanog dela, najavio je radni deo Skupštine.Sanader je pre početka glasanja rekao, da Vredna Mitrovica ima 15 odbornika u Skupštini i predstavlja najbrojniju odborničku grupu i da Vredna Mitrovica sada ima preko dve hiljade članova.

Osnivačka skupština održana je u septembru 2012.godine, kada je izabran predsednik i lica ovlašćena za zastupanje.

Danas na izbornoj Skupštini birao se  predsednik i dva podpredsednika stranke.Uz Vladimira Sanadera na čelu izborne skupštine bili su i dr. Slađana Milenković i dr. Miodrag Stojković.Dnevni red izborne skupštine bio je:

1.Izveštaj verifikacione komisije

2.Izbor predsednika

3Izbor dva podpredsednika

Za izbornu Skupštinu delegirano je 453 delegata, skupštini je prisustvovalo 407 delegata.Kvorum je 204 delegata.

Javnim glasanjem, Branislav Nedimović, ponovo je izabran za predsednika, na prvoj izbornoj skupštini te stranke. Za Nedimovića se glasalo jednoglasno, bez suzdržanih.

Branislav Nedimović je u skladu sa statutom predložio dva kandidata za podpredsednike stranke.Iliju Nedića i Vladimira Petkovića.

Za podpredsednike Vredne Mitrovice izabrani su profesor istorije Ilija Nedić i Vladimir Petković, diplomirani pravnik iz Sremske Miterovice, jednoglasno bez suzdržanih.

U obraćanju posle glasanja, Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice i predsednik grupe građana Vredna Mitrovica, poručio je da su ljudi najvažniji.”Stabilnost je najvažnija, najvažnija stvar je biti stabilan i imati energiju, to je najvažnije za uspeh.Kroz celu izbornu kampanju mi smo promovisali tri vrednosti, bogatstvo, obrazovanost i vrednoću”

Nedimović je pri kraju obraćanja objavio da je Koper Standard pre nekoliko dana oglasio potrebu za sto inženjera iz Sremske Mitrovice i dodao “E  to je to obrazovanje na kom smo mi insistirali svo vreme i na kom ćemo insistirati i dalje”.

 

 

 

 

 

 

You may also like