Sremska Mitrovica – Posle vremenskog perioda od nekoliko decenija tokom kojeg je crkva Svetog Đorđa u Salašu Noćajskom sa minimalnim, skoro nikakvim ulaganjima bila prepuštena na milost i nemilost vremenskim prilikama počelo je renoviranje i prva ulaganja.
Na inicijativu mesne zajednice Salaš Noćajski grad Sremska Mitrovica je za rekonstrukciju krova koja je prvi, glavni najvažniji deo posla odobrio 1.000.000 dinara donacije iz budžeta grada. Raspisan je tender, na koji su se javile četiri firme za izvođenje radova. Najpovoljnija ponuda je bila od preduzeća Hodrotehnike-GMK d.o.o iz Beograda u visini od 600.000 dinara.
Za sada podaščan je krov, tačnije zamenjen je određeni broj rogova i počela je faza limarskih radova. Osim građevinskih, limarskih i tesarskih radova u okviru krova i iznad krova na crkvi za sada se neće ništa više raditi, krečenje i sređivanje zidova, kako spolja tako i u unutrašnjosti crkve ovom donacijom nisu predviđeni, jer to predstavlja investiciju koja prelazi cifru od 6.500.000 dinara.
Iz mesne zajednice Salaša kažu da se nadaju da će radovi na krovu biti završeni do nove godine jer sredstva moraju da se opravdaju, a ona koja nisu utrošena vrate u budžet grada, kao i to da će se nastaviti sa radovima naredne godine što uz pomoć grada, što uz pomoć meštana, kako bi se crkvi vratio stari sjaj.

D.T

Možda Vam se svidi i