Sremska Mitrovica – Na 45. smotri recitatora Grada Sremska, koja je održano juče, takmičilo se 120 recitatora iz sedam osnovnih škola, od toga iz pet gradskih i iz škola iz Laćarka, Mačvanske Mitrovice i Martinaca. Nastupili su i takmičari iz četiri srednje škole, dva kreativna centra i članovi Udruženja građana “Kolomejka”. Takmičenje je održano u gradskoj biblioteci.

Žiri u sastavu: Miodrag Petrović glumac iz Novog Sada, dr književnih nauka Slađana Milenković direktor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i Živka Matić upravnik Biblioteke “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici za dalje takmičenje su odabrali 18 recitatora, čak dva više od predviđene kvote.

U kategoriji mlađeg uzrasta učenici osnovne škole do četvrtog razreda, najbolji su bili: Elena Kostić, OŠ „B. P. Pinki“; Ognjen Dumitrović, Kreativni studio „Gartel“; Anja Krstić, OŠ „J.J. Zmaj“ Srem. Mitrovica; Jelena Vukmir OŠ „S. B. Paja“ i Staša Radić i Kristina Katić iz OŠ „T.V.Lebarnik“ Laćarak.

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda naš grad će na regionalnom takmičenju predstavljati: Senka Pajić , OŠ „B. P. Pinki“, Ognjen Tutić, OŠ „D. R. Narod“ Mačv. Mitrovica; Luka Ivanić i Dušan Kostić iz OŠ „J.J. Zmaj“ Srem. Mitrovica, Suzana Marić i Mina Nemčević, OŠ „Sveti Sava“ i Bojan Petrović, OŠ „J. Popović“.

Najbolji u starijem uzrastu bili su: Marina Tucaković i Goran Dumitrović, Medicinska škola “Draginja Nikšić“; Mila Lukić, Muzička škola „Petar Krančević“; Jelena Tomić, Marko Vukićević, Tamara Kostić i Stefan Tajbl Centar za kulturu „Sirmijumart“.

U revijalnom delu takmičenja nastupili su učenici ŠOSO “Radivoj Popović” iz Sremske Mitrovice. Gradsku smotru je organizovala Ustanova za negovanje kulture “Srem” u Sremskoj Mitrovici, dok će zonsko takmičenje recitatora će biti održano u Staroj Pazovi 9. i 10. marta 2013.

 

Možda Vam se svidi i