Sremska Mitrovica – U sklopu revitalizacije putne infrastrukture u Marsilijevoj ulici u Sremskoj Mitrovici radnici JKP “Vodovod“ izvode završne radove na rekonstrukciji distributivne mreže i kućnih priključaka.

Sekundarna vodovodna mreža obnovljena je zamenom postojećeg azbest-cementnog cevovoda novim polietilenskim ( prečnika 63 mm ) u dužini od oko 200 metara. Istovremeno su urađena i dva prelaza za sekundarnu mrežu ispod kolovoza u dužini dva puta po 10 metara i zamenjen je stari cevovod ispod raskrsnice na uglu Marsilijeve i naselja Kamenjar. Tehničko rešenje kojim se unapređuje sistem distribucije vode do korisnika, a koje do sada nije postojalo na ovoj lokaciji, podrazumeva i izradu dva čvorna mesta sa ugradnjom ventila za zatvaranje sekundarnih vodova.

Po ranije uspostavljenoj praksi, uporedo sa radovima na saobraćajnicama u gradu, realizuju se i projekti rekonstrukcije vodovodne mreže, kako bi se u budućnosti izbegli eventualni problemi i kvarovi na mreži i priključcima, a u cilju da se poboljša kvalitet vodosnabdevanja u pogledu propisanog pritiska i redovne isporuke vode za piće.

Možda Vam se svidi i