Laćarački put bez rupa?

Sremska Mitrovica – Put prepun rupa kroz Laćarak, na putu prema Hrvatskoj i BiH, koji vozačima decenijama predstavlja veliki problem, već u toku ove godine, prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Sremske Mitrovice Jovana Dobrića, biće obnovljen.

“Vrlo brzo očekujemo da počne sanacija puta kroz Laćarak.Ovaj put nije u nadležnosti lokalne samouprave ali je lokalna samouprava odlučila da uradi glavni projekat, da se prijave radovi, to smo krajem prošle godine uradili i koliko imamo informacije iz „Puteva Srbije“ ovih dana bi trebalo da se krene sa rekonstrukcijom puta” rekao je Jovan Dobrić

Iako su se građani Laćarka često žalili na  ovaj put, najčešće u ovom periodu godine,  jer kako kažu put  je u očajnom stanju, ima puno rupa punih vode.Oštećuju se vozila, saobraćaj je usporen a ono što je najvažnije put kroz Laćarak je od međunarodnog značaja.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, kaže da je ovaj problem dugogodišnji i da ovaj put nije u nadležnosti Grada. Lokalna samouprava je uradila projektnu dekumentaciju i pribavila kompletne dozvole, da bi se rešenje za ovu deonicu puta kroz Laćarak ubrzalo.

“Početkom aprila radi se prvi kilometar, od firme “Domis enterijeri” do iza benzinske pumpe Lukoil , a kasnije kada se završi ta deonica, kad se donese novi program „Puteva Srbije“ ići će preostali deo a to je sve u ovoj godini, kompletna deonica” rekao je Nedimović.

Radove finansira Država, a gradonačelnik Grada Sremska Mitrovica, Branislav Nedimović dodaje da će se lokalna samouprava uključiti u finansiranje oko ovih radova, ako to bude potrebno.

 

 

 

Related posts

Radnički bez plej-ofa. Bod je falio

Organizovana tradicionalna manifestacija “Krušedolska zvona”

Miloš Vučević novi predsednik Srpske napredne stranke