Sremska Mitrovica – Još jedan talas tropskih vrućina početkom avgusta „Vodovod“ je spremno dočekao, zahvaljujući preventivnim merama, aktivnostima i redovnim održavanjem sistema. To je dovelo do stabilnog funkcionisanja vodosnabdevanja i u danima kada potrošnja vode prevazilazi sve rekorde.

Tokom protekla dva dana isporučeno je u proseku oko 24 000 m3 dnevno, što je za 30% više od uobičajene potrošnje, kažu u JKP „Vodovod“.

Mitrovčani su u tom periodu trošili oko 340 l/s vode, dok im je u špicevima, kasnijim popodnevnim satima, bilo potrebno i oko 420 l/s. u  I pored takve situacije snabdevanje vodom na teritoriji grada i u seoskim sredinama bilo je nesmetano i bez ikakvih problema.

Interesantan je podatak da je tokom jula meseca u procesu crpljenja, prerade i distribucije vode potrošačima isporučeno najviše vode od kada postoji javni sistem vodosnabdevanja.

Ukupno je proizvedeno 827 748 m3vode, što je za nešto preko 100 000 m3 više u odnosu na isti period prošle godine.

Samo u jednom danu, 9. jula u 21 sat potisnuto je ka potrošačima 467l/s vode, što je apsolutni rekord kada je reč o dnevnoj potrošnji. Tako je tokom jula proizvodnja vode udvostručena u odnosu na uobičajenu potrošnju.

S obzirom na vreme koje nam predstoji, iz „Vodovoda“ skreću pažnju njihovim korisnicima da je potrebno vodu racionalno koristiti, te i dalje važi apel da se voda za piće ne koristi za zalivanje, punjenje bazena, rashlađivanje dvorišta i u druge nenamenske svrhe.

 

Možda Vam se svidi i