Sremska Mitrovica – Pored aktuelnih radova na rekonstrukciji gradskih ulica, Direkcija za izgradnju grada nastavlja sa ulaganjima i u seosku infrastrukturu, sve u cilju ravnomernog razvoja sela i grada.

Nakon asfaltiranja ulice 9. Novembar u Čalmi, koje je urađeno pre godinu dana, meštani ove ulice dobili su i novi trotoar.

Pored ulice 9. Novembar, novi trotoar će u narednom periodu dobiti i Mitrovačka, Planinska i Ledinska ulica u ovom selu.

Takođe, aktuelni su i radovi na čišćenjz kanalske mreže na putu Čalma – Divoš, čime će biti rešen problem meštana Zanatlijske ulice, koja su imala problem sa poplavama tokom obilnih padavina.

Boško Umetić, pomoćnik gradonačelnika Sremske Mitrovice, prilikom obilaska ovih radova je rekao: “Ulaganje u sesoku infrastrukturu je prioritet Grada Sremska Mitrovica. Početkom građevinske sezone smo u mnogim selima počeli da poboljšavamo infrastrukturu, jedno od tih sela je Čalma,  radimo na izgradnji trotoara, čišćenju atmosferskih kanala, u planu je i postavka dečijeg igrališta”.

 

Možda Vam se svidi i