Sremska Mitrovica – Atletski savez Srbije, Atletski klub ”Sirmium” i Grad Sremska Mitrovica, potpisali su Ugovor o saradnji i finansiranju odlaska mitrovačke atletičarke Dragane Tomašević na Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Londonu.
Inicijativu Grada Sremska Mitrovica, koji u finansiranju odlaska na ovogodišnju Olimpijadu učestvuje sa čak milion dinara, podržalo je i desetak mitrovačkih privrednika, koji su svojim donacijama pomogli finansiranje takmičara.
„Veoma je važno da se u ovakve akcije uključe naši privrednici, jer zajednički projekti najviše mogu da pomognu gradu. Grad je i do sada podržavao sportiste i ulagao u njihove talnte, ali smo ove godine tri puta povećali budžet kada je reč o sportu“, rekao je ovom prilikom  gradonačelnik Branislav Nedimović.
Prema rečima generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića, atletika, kraljica sportova, konačno dobija pravu podršku.
„Drago mi je što gradovi sve više ulažu u sport i Atletski savez Srbije podržava ovakvu odluku. Kada bi sve lokalne samouprave radile na način na koji to radi Mitrovica, atletika bi u našoj državi vrlo brzo dobila status kakav zaslužuje“, rekao je Branković.
Najboljoj mitrovačkoj atletičarki Dragani Tomašević sledi najpre Evropsko prvenstvo u Helsinkiju u junu, nakon čega i Olimpijske igre u Londonu. Našoj uspešnoj sportiskinji ovo su treće Olimpijske igre, a do sada je čak 28 puta ispunjavala A normu pred velika takmičenja.

Možda Vam se svidi i