Osumnjičeni za zloupotrebe u privredi

Sremska Mitrovica – Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici podneli su krivičnu prijavu protiv 10 osoba za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi, nesavestan rad u službi i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Prijava je podneta protiv suvlasnika DOO „Bradeks“,  četvoro zaposlenih iz Direkcije za izgradnju Grada Sremska Mitrovica, građevinskog inspektora iz Gradske uprave u Sremskoj Mitrovici i projektanata firmi „Projektant SM“, „Prostor plus“ i „Elgrad“.

Suvlasnici „Bradeksa“ terete se za krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, jer su kao investitori rekonstrukcije tavanskog prostora, prodali nezakonito uvećanu kvadraturu u ulici Vojvode Stepe u Sremskoj Mitrovici na štetu novih vlasnika, uknjižili  je u katastar i time oštetili nove kupce za ukupno 30.242 evra.

Nesavesnim radom, nepoznavanjem propisa i propuštanjem utvrđivanja stvarnog stanja, ostali osumnjičeni omogućili su suvlasnicima „Bradeksa“ sticanje protivpravne imovinske koristi u navedenom novčanom iznosu.

Prijava je podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, u redovnom postupku.

Pročitajte još