Osumnjičeni za teške krađe na štetu „Elektroprivrede“

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovačka policija podnela je krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici protiv Đ.M. i  N.B. iz Rume, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili 23 krivična dela na štetu objekata u sastavu „Elektroprivrede“.

Oni se terete za 17 teških krađa, 3 pokušaja teške krađe i 3 oštećenja i uništenja javnih uređaja na područjima Sremske Mitrovice, Rume, Inđije i Stare Pazove.

Osumnjičeni su noću provaljivali u trafo-stanice, prekidali napajanje električnom energijom, a zatim demontirali i otuđivali bakarne poluge, kablove, namotaje, šrafove, šine i druge profile. Sa manjih trafoa presecali su i otuđivali bakarne kablove i pletene žice.

Ukradene predmete preprodavali su otpadima sekundarnih sirovina u Batajnici i Novoj Pazovi a novac trošili na svoje potrebe. Ovim krivičnim delima naneli su višemilionske štete JP „Elektrovojvodina“. Takođe, oštećenjem  ovih uređaja, više puta je bilo prekinuto  snabdevanje električnom energijom.

Izvršioci krivičnih dela na objektima pod visokim naponom (trafo-stanice, elektro-mreže), direktno se izlažu životnoj opasnosti.  Materijalna šteta nastala oštećenjem i krađom predmeta koji pripadaju javnim preduzećima je mnogo veća od protivpravno ostvarene koristi.

 

You May Also Like