Sremska Mitrovica – Da je Srem kao privredna regija pored stranih investitora, sve popularnija i među domaćim, govori primer Miroslava Đorđevića, vlasnika pekare „Kraljev dvor“ iz Kragujevca, koji je kupovinom Mlina Klas DOO u Grgurevcima, odlučio da svoj biznis proširi i na teritoriju Srema.

Miroslav Đorđevića,  prošle godine postao je vlasnik Mlina Klas DOO, i nakon dobijanja neophodnih radnih dozvola, počeo je da gradi silos sa četiri ćelije, kapaciteta 4000 tone, vrednosti oko 200.000 evra, čija je izgradnja ovih dana u završnoj fazi.

U Mlinu Klas DOO za sada je zaposleno dvadeset meštana Grgurevaca, ali će izgradnjom proizvodnog  pekarskog pogona, koji je planiran u narednom periodu, posao dobiti još dvadeset meštana ovog fruškogorskog sela.

Završene radove na izgradnji silosa u Grgurevcima obišao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, koji je tom prilikom rekao da će se i u buduće starati da na teritoriji seoskih sredina niču novi proizvodni objekti, a da je izgradnja silosa u Grgurevcima primer da ravnomeran razvoj kako sela tako i grada, ide u dobrom pravcu.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, najavio je da će i selo Veliki Radini uskoro dobiti jedan radni objekat.

 

Možda Vam se svidi i