Sremska Mitrovica – Prošle nedelje, u petak, 5. oktobara aktivisti neformalne omladinske grupe „Efekat“ iz Sremske Mitrovice održali su radionicu na Dečijem odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica, i na taj način, sa mališanima koji su odsutni iz svojih škola i vrtića, obeležili Dečiju nedelju.

Kroz druženje i zabavu,  najmlađi pacijenti su crtali i čitali zajedno sa članovima „Efekta“.

Ovakav vid pomoći omogućava deci, pre svega prijatniji boravak u bolnici, kvalitetnije provedeno vreme,a sve u cilju ublažavanja straha i osećaja nesigurnosti koje je neminovno kod malih pacijenata, kažu u Opštoj bolnici.

Saradnja „Efekta“ i Opšte bolnice zvanično je počela Humanitarnom predstavom koja je odigrana 10.septembrau mitrovačkom pozorištu, a nastavila se organizacijom druženja i kreativnih radionica sa najmlađim pacijentima.

Neformalna grupa mladih „Efekat“ osnovana je 2010. godine, čija je misija afirmacija ideje mira,tolerancije i nediskriminacije. Ciljevi grupe su promocije i motivisanje aktivizma mladih i društveno odgovornog ponašanja sa akcentom na promovisanje prava deteta i ljudskih prava uopšte.

 

Možda Vam se svidi i