Sremska Mitrovica – Člаn Predsedništvа Demokrаtske strаnke Božidаr Đelić u okviru predizborne kаmpаnje liste „Izbor zа bolji život — Boris Tаdić“ posetio je Sremsku Mitrovicu.

U okviru posete Božidar Đelić je razgovarao sa građanima Sremske Mitrovice na centralnom gradskom trgu, obišao proizvodni pogon firme Termoprodukt RS-1, a nakon obilaska se uputio ka sela Noćaj gde je razgovarao sa meštanima ovog mačvanskog sela.

Prilikom obilaska proizvodnog pogona firme Termoprodukt RS-1  čija je osnovna delatnost proizvodna i distribucija termoizolacionog materijala namenjenog inostranom tržistu, Božidar Đelić je rekao: “Ekonomija je život i dinamika, i vidimo ovde u Termoproduktu RS-1 kako Srbija uz podršku svoje dijaspore, sa vrednim ljudima Sremske Mitrovice može da napravi termoizolacione proizvode koji se skoro u potpunosti izvoze u Austriju i Nemačku, a to je jedno tržiste budućnosti, tržište sa veoma strogim uslovima,  jer svi koji grade na zapadu moraju to da rade po određenim standardima, i dobro je što se taj proizvod danas proizvodi u Srbiji.  Veoma sam  zadovoljan što sam čuo da će obrt poslovanja u ovoj firmi u ovim kriznim vremenima biti dupliran ove godine i da je podrška države bila bitna za početak ovog posla kao i kasnije širenje pogona. Mi nismo zemlja koja ima more, koja može da se osloni na prirodne resurse kao što su nafta i gas, mi svakog dana moramo da radimo i zaradimo za našu budućnost, i srećan sam što sam se na primeru ove firme, koja se nelibi od toga da ide na najzahtevnija tržista poput Nemačke i Austrije, uverio da možemo da pokažemo da smo u stanju da budemo konkurentni.“

Prema rečima Radeta Ilića, zamenika direktora firme Termoprodukt RS-1, osnovna delatnost ove firme je proizvodnja i distribucija termoizolacionih materijala od kamene vune. Firma je osnovana 2009. godina, dok je 2010. godine počela sa izgradnjom proizvodnih pogona, a u maju 2011. godine počela sa proizvodnjom, danas ima dvadeset zaposlenih radnika. Termoprodukt RS-1 ima u palnu širenje svojih proizvodnih kapaciteta, trenutno je u fazi prikupljanja neophodne dokumentacije za otvaranje još jednog proizvodnog pogona u kom će pedeset novih radnika proizvoditi termoizolacione materijale od staklene vune.

Aleksandar Prodanović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, prilikom obilaska firme Termoprodukt RS-1 rekao je: „Mi smo u Sremskoj Mitrovici stvorili uslove za privlačenje investitora, obezbedili smo radne zone, a Termoprodukt RS-1 je jedna veoma važna Grinfild investicija za nas. Dobijanjem statusa kandidata mi stvaramo nove uslove i nove šanse za Srbiju, a koliko sam informisan interesovanje za investiranje u Srbiju pa i Sremsku Mitrovicu u ovom trenutku je tri puta veće. Time stvaramo uslove da obezbedimo poslove za naše građane jer je nezaposlenost najveći problem u našoj državi pa i u Sremskoj Mitrovici. Mi ćemo u naredne četiri godine pokazati da možemo bolje.“

Prilikom ovog obilaska, Aleksandar Prodanović je izrazio veliku zahvalnost Božidaru Đeliću za sve ono što je učinio u prethodnom periodu kada su u pitanju evropske integracije i dobijanje statusa kandidata za priključenje Evropskoj uniji.

 

 

 

Možda Vam se svidi i