Sremska Mitrovica – BMW, najveći svetski proizvođač luksuznih automobila, sinoć je potpisao ugovor sa predstavnicima delegacije u Srbiji.Kako nezvanično saznajemo, pregovori se vode od decembra 2010, ali se sa potpisivanjem ugovora čekalo na završene račune.
BMW je izvestio o rezultatima poslovanja u 2010. godini, koji su nadmašili očekivanja.
Neto dobit nemačke kompanije u prošloj godini je porasla za 15 puta na 3,23 milijarde evra. Iz kompanije su poručili da je najveći uticaj na snažan rast dobiti imao rast isporuka modela serije 5 u Kini i SAD.
Za 2011. nemački auto brend planira rekordne isporuke koji bi trebale premašiti 1,5 miliona BMW vozila.
Pregovori koji su se vodili preko 3 meseca, konačno su završeni sa odličnim uslovima za Sremsku Mitrovicu.
Početak izgradnje fabrike planiran je već za kraj aprila, a završetak radova je najavljen za jun 2011.godine.
Iz BMW najavljuju 600 novih radnih mesta, za početak proizvodnje, dok će do kraja tekuće godine biti otvoreno još dodatnih 1200 radnih mesta.
Sremska Mitrovica neće moći ispuniti zahteve ove kompanije, pa je za danas najavljen i sastanak tri opštine u Sremu: Inđije, Rume i Sremske Mitrovice, kako bi se prikupila ova radna snaga jer na NSZ nema dovoljno onih koji bi prihvatili zaposlenje u BMW-u.
BMW, neće u Sremskoj Mitrovici raditi na proizvodnji automobila već pokreće proizvodnju sportskih i sunčanih naočara i naočara za skijanje.
Nova proizvodna linija kompaniji iz Nemačke doneće veće rezultate poslovanja, dok se već sada u Sremskoj Mitrovici najavljuju nova ulaganja stranih kompanija, kao što su: Adidas, Hyndai i Mercedes.

Izvor:Aprilili

Možda Vam se svidi i