U Šapcu je otvorena Kovid bolnica kapaciteta 120 ležajeva, a nalazi se u sali Ekonomske škole „Stana Milanović“, rekla je za „Probudi se“ TV Nova S direktorka Doma zdravlja u tom gradu, dr Jasmina Stanković.

“Zaposleni Doma zdravlja radiće u ovo privremenoj bolnici, a obezbeđena je sva potrebna oprema kao i adekvatno uklanjanje medicinskog otpada”, rekla je dr Stanković u uključenju u jutarnji program “Probudi se” TV Nova S.

Ona je objasnila da će u kovid bolnicu biti smešteni pacijenti koji su u fazi regresije bolesti, koji još nisu spremni za kućnu izolaciju, i kojima još treba zdravstveni nadzor.

Na opasku novinara da se kovid bolnica nalazi u gusto naseljenom delu grada, dr Stanković je odgovorila da su građani upoznati sa namenom objekta, ali i sa time da mora biti osiguran pristup medicinskim vozilima, što znači da će voditi računa o tome gde parkiraju, kako ne bi blokirali prilaz objektu.

Što se tiče epidemiološke situacije, dr Stanković je oprezni optimista.

“Ovog vikenda primetili smo da se smanjio broj pacijenata koji se javlja u kovid ambulantu. Do sada se u proseku radilo oko 200 pregleda dnevno, a ovoga vikenda u subotu je bilo 120, a u nedelju 117 pregleda. To ohrabruje, ali nema mesta opuštanju, apelujemo na poštovanje zaštitnih mera – nosite maske, perite ruke, držite distancu”, naglasila je dr Jasmina Stanković.

U Šapcu je u poslednja 24 časa registrovano 42 novoinficiranih, a reporter emisije “Probudi se” je podsetio da je do pre nekoliko dana registrovano i više od 100 novozaraženih u Šapcu.

Možda Vam se svidi i