Tri medalje na Balkanijadi za „Sirmium“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sara Kiš atletičarka Sirmiuma osvojila je dve medalje na prvenstvu Balkana u konkurenciji juniora koje je proteklog vikenda održano u Rumuniji.

U sprintu na 100 m u finalnoj trci ona je bila druga iza prvakinje Izraela, dok je treća bila takmičarka Bugarske. Štafeta Srbije 4×100 novi je šampion Balkana ubedljivo ispred svih, a Sara je kao najbrža trčala prvu izmenu za Srbiju. Sara je još uvek mlađa juniorka i nastupom u Rumuniji potvrdila je da je uzuzetno talentovana u disciplinama kratkog sprinta.

Prijatno iznenađenje za klub priredio je Nemanja Jorgić koji se dokopao bronzane medalje u štafetu Srbije 4×100, što je do sada naznačajniji uspeh u njegovoj karijeri.

Na prvenstvo Balkana kao trener reprezentacije putovo je i trener Goran Pavlović koji je rekao da je ovaj šampionat bio izuzetno jak sa čak 16 zemalja učesnica i da medalje koje su osvojili atletičari „Sirmiuma“ imaju posebnu vrednost.

Mitrovačka atletika ima budućnost i još jednom je na pravi način  na međunarodnoj sceni afirmisan naš grad Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i