Sjajan početak sezone za AK “Srem“

Sremska Mitrovica – Uspešan vikend je iza atletičara AK “Srem”. Na otvorenim prvenstvima Vojvodine i Beograda u dvorani osvojili su 5 zlatnih, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Zlato u trci na 1500m u Beogradu u konkurenciji seniora osvojio je Dejan Antunović istrčavši ovu distancu za 4:07,84 i iznenadivši mnoge protivnike. Na istom takmičenju ali na 3000m Mirko Mauna osvojio je srebro rezultatom 8:57,98.

U Novom Sadu u konkurenciji starijih juniora Maja Drljača i Mihajlo Petković pobedili su u disciplini skok motkom dok je Sanja Veselinović popravilia lični rekord koj sada iznosi 3,00m. U disicplini skok u vis Stević Slavko je takođe došao do zlata skokom od 1,95m, dok je Anja Lajić u skoku u dalj bila šestoplasirana sa 4,95m.

U nedelju u Beogradu je Mila Miljković rezultatom 10,64m na svom starije-pionirskom debiju pobedila u disciplini bacanje kugle (3kg), dok je Tamara Čonić bila šesta (8,15m).

Milana Simić je u skoku u dalj bila trećeplasirana sa 4,96m dok je u finalu na 60m bila šesta sa 8,49s. U kvalifikacijama je trčala nešto bolji rezultat 8,41s.

Ako je suditi po rezultatima na početku sezone možemo očekivati još lepih vesti tokom dvoranskog dela sezone iz AK “Srem“.

Pročitajte još