Mitrovački kajakaši u tri finala na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u rumunskom gradu Piteštiju, sremskomitrovački kajakaši postigli su odlične rezultate.

Kajak klub „Val“ je imao tri predstavnika – Oliveru Mihajlović, Anastaziju Bajuk i Stefana Vrdoljaka. Najuspešnija na ovom takmičenju je bila naša juniorka Olivera Mihajlović koja je trku jednoseda na petstotina metara završila na petom mestu. U ovoj disciplini zlatnu medalju osvojila je Mađarica Emeše Kohalmi, srebro je pripalo Beloruskinji Veraniki Leanijuk, dok je bronzu osvojila Karla Frieiro iz Španije.

Pored jednoseda, Olivera je nastupila i u dvosedu na istoj distanci sa Anastazijom Bajuk gde su zauzele sedmo mesto. Zlatnu medalju osvojile su Emeše Kohalmi i Ester Rendesi iz Mađarske, srebro je pripalo posadi Češke, Stepanki Sobiškovoj i Barbori Galadovoj, dok je bronza otišla Beloruskinjama Hani Paščanki i Mariji Kaluhinoj.

Mlađi senior Stefan Vrdoljak je nastupio u posadi četverca na petstotina metara zajedno sa Anđelom Džombetom, Nikolom Rasulićem i Mihailom Subotićem gde su zauzeli sedmo mesto. Titula je pripala posadi Australije, srebro je osvojio čamac Danske, dok se bronzom okitila posada Mađarske.

Foto: Kajakaški savez Srbije

Možda Vam se svidi i