Uspešan početak sezone za kajakaše „Vala“

Sremska Mitrovica – Kajakaši sremskomitrovačkog „Vala“ su uspešno započeli ovogodišnju sezonu. Kup Srbije u kajaku i kanuu sprintu održan je u petak, 13. aprila, i subotu, 14. aprila, na Adi Ciganliji u Beogradu. Prvog dana takmičenja veslane su kvalifikacione trke, a narednog dana „B“ i „A“ finala u disciplinama jednoseda na 1000, 200 i 500 metara.

Mitrovački „Val“ je nastupio sa 10 takmičara i ostvario zapažen uspeh osvojivši čak 8 medalja – 5 zlatnih, 2 srebrne i bronzu. Uz kajakaše bili su treneri Nenad Kosijer i Igor Došen.

U konkurenciji kadetkinja na 200 metara zlatnu medalju osvojila je Anastazija Bajuk, a srebrnu Olivera Mihajlović. Anastazija je trijumfovala i na dužoj distanci od 500 metara.

Najuspešniji nastup na takmičenju imao je Stefan Vrdoljak koji je osvojio tri zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji, u trkama na 1000, 200 i 500 metara.

Marija Dostanić osvojila je srebrnu medalju u trci seniorki na 500 metara. Junior Bojan Zdelar takmičeči se u starijoj, seniorskoj, konkurenciji stigao je do bronze na 500 metara.

Pored osvajača medalja u finalima su se nadmetali i Ognjen Mastalović, Ognjen Nježić, Petar Milković, Marko Mihajlović i Nemanja Tajbl.

Takmičenje je ujedno predstavljalo i prvu izbornu kontrolu za predstojeća međunarodna takmičenja, a „Valovi“ osvajači medalja potvrdili su svoja mesta u reprezentaciji. Prva međunarodna takmičenja koja ih očekuju su Prvenstvu Evrope za seniore u Beogradu (8. – 10. jun) i Prvenstvo Evrope za juniore i mlađe seniore u italijnskom grad Auronzu (28. jun – 1. jul).

Pročitajte još