Pregršt medalja za AK “Srem”

Sremska Mitrovica – Burnih pet dana imali su atletičari AK “Srem“ koji su na različitim takmičenjima pokazali odličnu formu i okitili se odličjima.

Neki od njih, kao Vedran Samac, postižu i svoje lične najbolje rezultate sezone.

Sa Balkanijade za mlađe juniore održane u Istanbulu stigla je vest da je Mirko Mauna u trci na 3000 metara, u veoma jakoj konkurenciji, zauzeo vrlo dobro četvrto mesto rezultatom 9:05,78. Trka je bila taktička, s jakim vetrom koji je ometao takmičare, ali Mirko je solidno istrčao i opravdao poziv selektora Zukovića.

Na jakom internacionalnom atletskom mitingu za seniore u Zenici, u disciplini bacanje koplja, nastupio je Vedran Samac koji je bacio najbolji rezultat ove sezone 79,66 metara i time se veoma približio normi za Evropsko prvesntvo koje se ove godine održava u Berlinu. Četiri dana pre mitinga u Zenici, na Otvorenom prvenstvu Rumunije, je bacio do daljine od 78,95 metara, što govori da je u u usponu forme i da bi do tog cilja mogao stići.

U subotu je u Novom Sadu održano Prvenstvo Vojvodine za starije pionire i starije juniore, sa kog su „Sremci“ doneli ukupno pet medalja. U konkurenciji starijih juniora zlato je osvojio Slavko Stević u disciplini skok u vis, rezultatom 1,95 metara, dok bronzom mogu da se pohvale Dejan Antunović, na 800 metara i Anja Škorić u bacanju koplja (500g). Kod starijih pionira Đorđe Kremić je osvojio zlato u skoku u vis (1,65 metara), Andrej Joksimović bronzu na 800 metara, dok je Natalija Krstić bila solidna četrvrta u bacanju kugle (3kg).

U nedelju su najmlađi članovi AK „Srem“ učestvovali na finalnom takmičenju u dečjoj atletici na Košutnjaku u Beogradu. Ekipa dečaka i devojčica 2008. godište u sastavu: Lena Biserčić, Lena Božović, Iva Skakić, Iva Bežanović, Miona Maksimović, Aleksandar Jeftić, Aleksa Žigmundovac, Marko Lukač, Nikola
Stracenski osvojila je treće mesto iza Beogradskog atletskog kluba i novosadske „Vojvodine“.

Petoplasirana je bila ekipa 2009. godište, s tim da su imali i mlađe članove, u sastavu: Mia Ilić, Jana Popović, Katarina Škorić, Danilo Bojić, Lazar Lukić, Milan Begović, Lazar Maksimović, Bogdan Trišić i Lazar Lav Komlenić.

Istog dana održan je i Kup za klubove Atletskog saveza Beograda a u okviru njega i trka na 3000 metara sa preprekama na kojoj je pobedio Dejan Antunović, rezultatom 10:34,17.

Pročitajte još