Ognjen Trogrlić šampion Srbije

Sremska Mitrovica – Ovogodišnje Prvenstvo Srbije za Starije pionire održano je u Beogradu u Sportskom centru Šumice u organizaciji Džudo Saveza Beograda. Ambijent kako se samo poželeti može.

Dolaskom u dvoranu steko se utisak da je u pitanju neko od evropskih takmičenja. Takmičari iz cele Srbije su se okupili da u uzrasnoj grupi starijih pionira pokažu i dokažu ko je najbolji.

Najboljih 16 takmičara nakon održanih kvalifikacija po regionima imali su pravo nastupa, na Prvenstvu Srbije. Takmičenje je održano na tri borilišta uz potpunu kompjuterizaciju od prijave, žrebanja, i same realizacije prvenstva.

Takmičari Džudo Kluba „Sirmium“ pravo da učestvuju na Prvenstvu stekli su na Prvenstvu Vojvodine.

Ognjen Trogrlić je na Prvenstvo Srbije doša kao prvak Vojvodine u kategoriji do 66 kg, dok su Katarina Trećaković u kategoriji do 63 kg i Darko Matajić u kategoriji do 60 kg kao osvajači bronzanih medalja stekli pravo nastupa na Prvenstvu Srbije. U takvoj konkurenciju osvojiti šampionsku titulu je pravi podvig.

U deset težinskih kategorija, prvo mesto u kategoriji do 66 kg osvojio je naš Ognjen Trogrlić i pokazao i dokazao da je najbolji u Srbiji. Koliko je bio superioran govore činjenice da je do finala sve svoje protivnike pobeđivao već u prvim sekundama borbe, da protivnici nisu ni bili svesni šta ih je snašlo na samom početku meča. Što bi rekli bokseri nokaut u prvim sekundama. Tek u finalu imao je pravi otpor jer su ga već skenirali šta radi i na koji način baca protivnike. Međutim Ognjen je u pripremi za finalni meč i konsultacije svojih trenera maksimalno ispoštovao savete i našao rešenje za protivnika koga je pobedio bacivši ga na wazari., i do kraja meča je uspeo da sačuva prednost i pobedi. Meč je bio veoma tvrd jer protivnik nije hteo da se upusti u fajtersku borbu što je odlika Trogrlića, već je čekao da ga kontrira, što je Ognjen shvatio i mudro priveo meč kraju.

Pročitajte još