Lakše do posla uz informatičke obuke

Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje atraktivne obuke koje će zainteresovanim, nezaposlenim licima obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru: Java programiranje, izrada veb aplikacija, PHP i net programiranje… Ovo su samo neki od programa koje je NSZ obezbedila za svoje korisnike kako bi lakše došli do posla.

Služba je svoje programe pbuka uskladila sa potrebama tržišta rada. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

Prijave će biti otvorene na sajtu itobuke.rs, od 9. do 22. jula. Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju namanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonost za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.

Katalog specijalističkih informatičkih obuka:
1. Obuka za Java programiranje
– lokacije i broj polaznika: Beograd (75); Novi Sad (50); Niš (50); Čačak (25); Valjevo (24); Kragujevac (25); Novi Pazar (25); Užice (25).
2. Obuka za Web aplikacije (osnovi programiranja, objektno – orijentisano programiranje, baze podataka, web front-end development)
– lokacija i broj polaznika: Beograd (75).
3. Obuka za front – end web programiranje (JavaScript, HTMML, CSS, jQuery, AJAX, SEO…)
– lokacije i broj polaznika: Beograd (75); Novi Sad (25); Subotica (25); Zrenjanin (25); Čačak (25).
4. Obuka za JavaScript (osnovi programiranja, tehnologije povezane sa JavaScript)
– lokacija i broj polaznika: Beograd (50).
5. Obuka za PHP programiranje.

Za više informacija zainteresovana lica treba da se obrate svom savetniku za zapošljavanje ili da prate sajt www.nsz.gov.rs, gde će redovno dobijati sve informacije o ovom programu.

Pročitajte još