Košakrkašice „Srema“ ubedljivo protiv „Karađorđeva“

Sremska Mitrovica – U 2. kolu Kvalitetne lige Vojvodine za pionirke, košarkašice „Srema“ ubedljivo su savladale u gostima ekipu ŽKK „Karađorđevo“ iz Banatskog Karađorđeva rezultatom 79:49 (23:5, 18:13, 23:10, 15:21).

Od samog početka „Srem“ je krenuo veoma agresivno u odbrani i efikasno i brzo u napadu i već u prvoj četvrtini poveo sa 18 poena razlike. Domaći su nešto malo jači otpor pružili u drugoj četvrtini koju je takođe dobila ekipa u crno-žutim dresovima, pa se na poluvreme otišlo sa 23 poena razlike u korist gošći. I u drugom delu susreta razlika je nastavila da raste dok je samo u poslednjoj četvrtini „Karađorđevo“ smanjilo razliku, a trener Nikola Milošević ukazao je šansu i mlađim igračicama. „Srem“ je bio dominantniji u svim segmentima igre i zasluženo pobedio rezultatom 79:49.

Do prve pobede u novoj sezoni, „Srem“ su predvodile Anastasija Nićiforović sa 19 poena i Jelena Janković sa 18 poena dok je kod domaćih najefikasnija bila Medić D. sa 14 poena.

U sledećem kolu ŽKK „Srem“ u velikom derbiju dočekuje izuzetno kvalitetnu ekipu ŽKK „Vrbas“ iz Vrbasa.

ŽKK „Srem“ Sremska Mitrovica: Divljak Milica 5p, Simić Ana 10p, Balanac Nikolina, Kostić Svetlana 2p, Drinić Anđela 4p, Radaković Vladislava 9p, Borić Ikonija 12p, Rosić Milica, Nićiforović Anastasija 19p, Lotocki Vanja, Pavlović Ivana, Janković Jelena 18p.
Trener: Milošević Nikola.

ŽKK „Karađorđevo“ Banatsko Karađorđevo: Nogić M, Milenković N. 4p, Kovačević N. 11p, Milenković D. 13p, Kovačević T. 7p, Banović A, Medić T. 14p, Ćirović M, Brkić S, Žarković A.
Trener: Mećaš M.

Pročitajte još