Džudo turnir u Rumi: Matajić oduševio

Sremska Mitrovica – Džudisti sremskomitrovačkog kluba „Sirmium“ bili su uspešni na nedavno održanom, trećem po redu „Turniru grada Rume 2018“. Organizator turnira je Džudo klub „Sloven“ iz Rume.

Prvi ovogodišnji turnir u džudou bio je izuzetno posećen, okupio je 400 takmičara iz preko 40 klubova iz zemlje i inostranstva. Učešće su uzeli takmičari iz 6 država iz okruženja.

Takmičenje je održano po najnovijim pravilima, koje je uspostavio Džudo Savez Srbije. Što se odnosi na potpunu kompjuterizaciju, od momenta prijave, vaganja, žrebanja do same realizacije takmičenja, gde su na svakoj strunjači bili semafori sa imenima takmičara, kategorijom u kojoj nastupaju, vremenom trajanja borbe, nivoom dokle je svaki takmičar dosegao u smislu: eliminacione borbe, četvrtfinale, polufinale i finale.

Džudo Savez Srbije je toliko unapredio svoj rad kako u organizacionom smislu tako i u takmičarskom smislu. U ovom momentu se smatra jednim od najorganizovanijih saveza u državi.

Osvajači medalja iz Džudo kluba „Sirmium“, Darko Matajić, Ognjen Trogrlić i Katarina Trćaković su nastupali u uzrastu starijih pionira. Najbolje izdanje Džudo kluba „Sirmium“, svojim nastupom obeležio je Darko Matajić u kategoriji do 60 kg koji je oduševio sve prisutne svojom borbenošću i efektnim bacanjima. On je imao četiri borbe i sve četiri je rešio u svoju korist, te tako osvojio prvo mesto i zlatnu medalju. Da se birao najbolji takmičar turnira Matajić bi sigurno bio u najužem izboru.

Pored Darka medalje su osvojili i Ognjen Trogrlić u kategoriji do 66 kg i to bronzu, a istim odlučjem okitila se i Katarina Trećaković u kategoriji plus 63 kg.

Na turniru su učestvovali i najmlađi takmičari kluba Luka Novaković, Nikola Diklić i Nikola Šajin, ali nisu uspeli da se domognu odličja. Treba pohvaliti Luku Novakovića koji je ostvario četiri pobede i bio prvi na zoni Srem i time se kvalifikovao za odlazak na školsko prvenstvo Vojvodine.

Pročitajte još