12 medalja za atletičare „Sirmiuma“

Sremska Mitrovica – Na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu proteklog vikenda održano je pojedinačno prvenstvo Vojvodine za juniore i pionire. Na ovom takmičenju zapažen nastup imali su atletičari mitrovačkog „Sirmiuma“ sa osvojenih dvanaest medalja uz nekoliko vrednih rezultata.

Kod juniora Aleksandar Sekulić pobedio je u trci na 400 m sa novim ličnim rekordom 51,73, dok je Ognjen Stojanović bio drugi u sprintu na 100 m. U konkurenciji pionira sjajna je bila Mila Marinković koja je pobedila u trci na 300 m sa novim ličnim rekordom 41,73, dok je na 100 m bila treća takođe lični rekord 13,02.

Vanja Milanović je osvojila srebrnu medalju na 300 m uz lični rekord 43,03. Dušan Lazić je osvojio srebrnu medalju u trci na 100 m, dok se u trci na 300 m okitio bronzom.

Vuk Šuman je osvojio srebro na 300 m, baš kao i Vuk Marinković u bacanju koplja. Nemanja Babić je osvojio bronzu u bacanju koplja.

Muška štafeta 4×100 osvojila je srebrom, a nastupala je u sastavu Nemanja Babić-Vuk Marinković-Dušan Lazić i Vuk Šuman.

Bronzanu medalju osvojila je ženska štafeta, a nastupala je u sastavu Jovana Bosančic-Vanja Milanović-Mila Marinković i Katarina Živanović.

Treneri Goran Pavlović i Slobodan Macanović najavljuju nove uspehe za atletičare „Sirmiuma“.

Pročitajte još