Podmlađeni tim “Budućnosti” počeo pripreme

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda fudbaleri “Budućnosti” iz Salaša Noćajskog i zvanično su počeli sa pripremama za prolećni deo sezone.

U pripremnom periodu Salaščani će odigrati ukupno šest prijateljskih utakmica. Prva zakazana utakmica je protiv ekipe „LSK-a“ iz Laćarka 15. februara. Tri dana kasnije, odnosno 18. februara „Budućnost“ će igrati protiv FK „Sloven“ iz Rume, a 22. februara protiv „Mitrosa“ iz Sremske Mitrovice. U nedelju, 26. februara Salaščani će igrati protiv „Sloge“ iz Erdevika, a prvog dana marta protiv „Radničkog“ iz Sremske Mitrovice. Poslednja utakmica u pripremnom peiodu, takozvana „generalka“ biće odigrana protiv FK „Mačva“ iz Bogatića, 5. marta.

Tokom prelaznog perioda ekipu „Budućnosti“ je napustilo nekoliko igrača.

„S obzirom da cilj kluba za drugi deo sezone nije plasman u viši rang takmičenja i da nismo opterećeni najvišim pozicijama na tabeli, opredelili smo se da podmladimo ekipu tako da smo u prvi tim uveli nekoliko igrača iz podmlatka našeg kluba“, rekao je trener Salaščana Aleksandar Sokolović.

On je dodao da zbog nešto lošijeg finansijskog stanja u klubu koji po tom pitanu ne može da isprati Podrinje, Divoš ili Donji Tovarnik, nekoliko igrača „Budućnosti“ je prešlo upravo u te konkurentske klubove, ali i naglasio da je okosnica ekipa ipak na okupu.

„Mi smo se opredelili za naše, domaće igrače koji će tek u prvom timu sazreti u prave, kvalitetne fudbalere, pa ćemo sledeće sezone pokušati nešto više ukoliko se ukaže prilika. Najbitnije od svega je da smo zadržali okosnicu ekipe koja je na okupu već nekoliko godina, a napustili su nas igrači koji nisu ni bili deo našeg tima duže od jedne sezone“, rekao je Sokolović.

Fudbalerima „Budućnosti“ za sada su se u prelaznom periodu pridružili Goran Simeunović, Nenad Stankić i Mirko Dobo, a očekuje se dolazak još dva igrača.

Pročitajte još