Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević pohvalio je igru svog tima u drugom poluvremenu utakmice protiv Zadra i dodao da se njegova ekipa zasluženo nalazi u vrhu Jadranske lige.

„Zasluženo smo pobedili i pokazali da nismo slučajno na mestu na kom se trenutno nalazimo. Moram da priznam da nisam očekivao ovako ubedljiv trijumf, međutim, odigrali smo sjajnu odbranu i igrače Zadra naterali na mnogo teških šuteva. Njihovi loši procenti šuta su upravo zasluga naše dobre odbrane“, rekao je Milojević posle meča.

Beta-pff5syoo6u.350x197_rssMega je u Hali Pinki u Sremskoj Mitrovici sa 87:61 pobedila Zadar u utakmici 18. kola Jadranske lige.

„Posle lošeg početka, preuzeli smo kontrolu sredinom druge čevtrtine i u potpunosti se vratili rezultatski u meč. Na poluvremenu sam bio prilično siguran da ćemo slomiti otpor protivnika, jer smo igrali izuzetno dobro u odbrani. Naša igra u napadu je bila loša, jer smo imali dosta grešaka koje je Zadar koristio za lake poene iz kontranapada. Medjutim, u nastavku smo ispravili te greške, a krenuo nas je i šut spolja“, ocenio je Milojević.
Timote Luvavu-Kabaro (igrač Mega Leksa):

Vrlo sam srećan kako smo odigrali, a posebno zbog činjenice što su i naši najmlađi igrači dobili priliku da zaigraju i što su igrom pokazali da su željni pobede.

Ivan Marinković (igrač Zadra):

Čestitao bih Megi na zasluženoj pobedi. Nismo se nadali da ćemo ovako loše odigrati u drugom poluvremenu. Došli smo u Sremsku Mitrovicu sa željom da napravimo iznenađenje. U prvom poluvremenu smo se dobro držali, igrali smo onako kako smo se dogovorili. Međutim, zaista ne znam zašto smo ovako loše izgledali u nastavku. Ponovilo nam se ono što nam se desilo i u duelu sa Zvezdom, jer u drugom poluvremenu kao da je potpuno druga ekipa izašla na teren. Trudićemo se da u nastavku sezone to ispravimo.

Ante Nazor (trener Zadra):

Čestitam protivniku na pobedi. Poželeo bih im sve najbolje i da se plasiraju u plej-of. Pokazali su najviše uz ove tri prvoplasirane ekipe i da su na neki način klasa više u odnosu na nas. Ipak to ne znači da je rezultat trebao da bude ovakav. U prvom poluvremenu stekli smo osetniju razliku i zato je trebalo da budemo mnogo ozbiljniji i da stečeno vođstvo zadržimo, a ne da olako rivalu prepustimo inicijativu. O drugom poluvremenu moraću ozbiljno da razgovaram sa igračima. Nedopustivo je da na takav način odustanu od utakmice. Činjenica je da nam u rotaciji nedostaju dva igrača, ali moramo da pokažemo veću želju i borbenost. Ne smemo da se predajemo, već moramo da pokažemo karakter. Bez obzira što smo imali loš procenat šuta za dva poena, ne smemo ovako slabo da izađemo na teren u drugom poluvremenu i da se raspadnemo onda kad treba da pokažemo karakter

Mega Leks se posle 18 odigranih utakmica nalazi na četvrtom mestu Jadranske lige sa 12 pobeda i šest poraza, dok je Zadar šesti sa sedam trijumfa i 11 poraza.

KK MEGA LEKS

Možda Vam se svidi i