Mitrovčanka prvakinja Evrope: Zlatna medalja za Vanju Grujić

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U italijanskom gradu Montekijaro od 12. do 16. oktobra održano je Prvenstvo Evrope u karateu na kojem je Mitrovčanka Vanja Grujić osvojila zlatnu medalju.

Organizator takmičenja je Svetska organizacija WUKF. Na prvenstvu je nastupilo 1.900 takmičara iz 30 država. Reprezentaciju Srbije predstavljalo je 25 takmičara od kojih je njih 8 iz Karate kluba „Sirmium“ iz Sremske Mitrovice. Ukupno je osvojeno 4 medalje i to 2 zlatne i po jedna srebrna i bronzana medalja, kao i veliki broj četvrtih i petih mesta.

222222

Kako je takmičenje bilo veoma brojno gde je svaka uzrasna kategorija imala od 30 do 100 takmičara iz KK „Sirmium“ ističu da su vadovoljni postignutim rezultatom, jer su kako ističi u samom vrhu po kvalitetu karate sporta u Evropi. Karatisti „Sirmiuma“ su bili odlični jer od njih 8 do finala je stiglo njih petoro, dvoje do polufinala i samo jedan takmičar nije ušao među prvih šest u Evropi.

Zlatnu medalju za „Sirmium“ i Srbiju osvojila je Vanja Grujić koja je u svojoj kategoriji dominirala i ubedljivo bila najbolja. Vladimir Pašić je imao peh u toku takmičenja i nije došao do plufinala, dok su se Vuk Petrović i Milica Krstić plasirali u polufinale. U finalu su nastupili Marko Garić, Đorđe Grujić, Mila Miljković i Mladen Nedimović, njih su nijanse delile od medalja i zauzeli su četvrta mesta što je za ovakvo takmičenje veoma veliki rezultat.

Iz „Sirmiuma“ čestitaju svim svojim karatistima i najavljuju još medalja u narednom periodu.

Možda Vam se svidi i