Sremska Mitrovica – Fudbalski klub “Budućnost” iz Salaša Noćajskog dobila je srpskoligaša, FK “Radnički” iz Šida u letvrtfinalu Kupa Srem rezultatom 1:0. Salaščani su u Šid otišli da se nadigravaju sa kvalitetnim protivnikom i uspeli su da naprave veliko iznenađenje.

Od samog počekta gosti su svesno prepustili inicijativu domaćinu i čekali brz kontranapad kako bi se ugrozio gol domaćina. Taj plan urodio je plodom i u 10. minutu utakmice, oduzetu loptu na sredini terena Rogo izbacuje do Jankovića, koji izlazi na golmana domaćih Tojagića i jakim udarcem dovodi goste u vođstvo. Do kraja utakmice ispostavilo se da je prvi bio ujedno i jedini postignut gol. Do isteka 90. minuta gosti su se uglavnom branili i čekali svoju šansu, a domaćin napadao svim snagama, ali Tojagić i Čupić na drugoj strani uspeli su da sačuvaju svoje mreže.

buducnost

FK “Budućnost”: Čupić, Bosković, Radosavljević, Jesretić, Marjanović, Jeftić, Đukić, Janković, Rogo, Rajić, Simeunović G. Igrali su još i Đonlić, Simeunović V, Savić.

Ovom pobedom Salaščani su se plasirali u polufinale kupa Srema gde će se sastati sa FK “Hajduk” u Beškoj. Utakmica se igra u sredu, 2. marta sa početkom u 14:30 časova.

Možda Vam se svidi i