Sprska reprezentativka u streljaštvu i članica Streljačkog kluba „Partizan“, Andrea Arsović, zadržala je treću poziciju na Svetskoj rang listi, u disciplini vazdušna puška. Trećim mestom na rang listi, koju je objavila Svetska streljačka federacija 1. aprila, Arsovićeva je najbolje pozicionirani strelac iz Srbije, sa rezultatom od 1423 boda.

Sa ovim bodovnim saldom Andrea 7. aprila putuje u Južnu Koreju u grad Changwon, gde će se održati prvi ovogodišnji Svetski kup. Na takmičenju učestvuju 534 takmičara iz 67 zemalja.

Andrea nastupa u dve olimpijske discipline: 10m vazdušna puška i 50m malokalibarska puška trostav. U disciplini 50m trostav u Andreinoj konkurenciji nastupaće 70 takmičarki iz 32 zemlje, a u disciplini 10m vazdušna puška nastupiće 90 takmičarki iz 43 zemlje.

saopstenje 2 (1)

Osvajači medalja na Svetskom kupu ostvariće kvote za Olimpijske igre u Riju, a naša reprezentativka odlazi u Južnu Koreju rasterećena s obzirom da je kvotu ostvarila prošle godine na Svetskom prvenstvu.

„S obzirom da već imam vizu za Rio, u Koreju putujem rasterećena sa ciljem da se što bolje spremam za Olimpijske igre. Cilj mi je da uđem u finale u obe discipline. Imala sam i veoma dobre i kvalitetne pripreme pred ovaj Svetski kup, u Dortmundu u Nemačkoj, kao i u Novom Sadu i zato veliku zahvalnost dugujem Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Streljačkom savezu Srbije“, rekla je Arsovićeva.

Najbolju srpsku strelkinju za Changwon vežu najlepše uspomene jer u ovom gradu pre dve godine oborila svetski rekord i osvojila zlatnu medalju.

Možda Vam se svidi i