Sremska Mitrovica – Finalnim i revijalnom utakmicom koje su održane u toku jučerašnjeg dana u hali „Pinki“ posle 23 dana održavanja završen je 26. međunarodni turnir u futsalu u Sremskoj Mitrovici. Na turniru je učestvovalo 110 ekipa koje su se takmičile u 6 kategorija, postignuto je 1320 golova, a turnir je za vreme održavanja ispratilo više od 10 000 gledalaca.

Pored dobrih finalnih utakmica koje su se juče odigrale, veliku pažnju i broj gledalaca privukla je i revijalna utakmica između Gradske uprave i Amadeus benda koju je publika ispratila sa oduševljenjem.

Tomislav Janković zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice ovim povodom je izrazio zadovoljstvo ispunjenim obećanjem datog prošle godine da će se naredni turnir, upravo ovaj održani, podići na jedan viši nivo.

1536724_10152237738727150_698286927_n

Znatno veći broj ekipa je učestvovao, glavna nagrada je iznosila 555.555,00 dinara što je izuzetno visoka i primamljiva cifra, broj onih koji su pratili turnir je zaista bio veliki, savezne sudije, revijalna utakmica kao novina koja je unela malo svežine, sve to je uticalo da ovaj turnir zaista opravda ono što predstavlja, najveću sportsku manifestaciju u opštini Sremska Mitrovica. Janković je ovom prilikom napomenuo da grad nije bio u mogućnosti da sve samostalno organizuje, tako da je značajna pomoć došla od generalnog sponzora distribucije pića „Diznilend“ i Karlsberg kompanije koji su izdvojili značajna sredstva među kojima je i glavna nagrada.

1525732_10152237741507150_1780042303_n

Revijalna utakmica odigrana između članova Amadeus benda i Gradsek uprave grada je propraćena najvatrenijim navijanjem na ovogodišnjem turniru.

„Mnogo nam je drago što smo večeras ponovo ovde sa vama u Sremskoj Mitrovici, sport je jedan put koji vodi od droge i svih poroka, a naš bend koji želi da promoviše prave vrednosti se uvek odaziva ovakvim pozivima“, rekao je Aca iz Amadeus benda. Da sve ovo dobije brzinu i bude 200 na sat bio je zadužen Ivan Gavrilović koji je igrao kao pojačanje ekipe Gradske uprave.

Što se tiče pobednika u seniorskoj kategoriji pobedu i glavnu nagradu od 555.555,00 dinara je odnela ekipa Vrelo iz Vrela koji su pobedili ekipu Kafe Tajms iz Mišara rezultatom 8:5. U kategoriji veterana igralo se u dve konkurencije, u prvoj je pobedu odnela ekipa Agro-petrola iz Sremske Mitrovice koja je pobedila ekipu Dok iz Šapca rezultatom 3:2. Rezultatom 6:2 u konkurenciji mlađih veterana pobedu je slavila šabačko-rumska ekipa Vikiliks, koja je bila bolja od ekipe Diznilend iz Laćarka.

Ekipa Prijatelji rezultatom 6:2 je savladala ekipu Inđije u kategoriji pionira. Ekipa iz Velikih Radinaca Autopraonica Lješić je pobedila ekipu Mašinske obrade Radosavljević rezultatom 6:3 i osvojila finale u kategoriji kadeta. Svima najzanimljivija utakmica je bila ona između ekipa PVC stolarija iz Manđelosa i Mačve iz Šapca koja je završena rezultatom 4:2 za ekipu iz Manđelosa.

 

Možda Vam se svidi i