Sremska Mitrovica – U okviru Prve lige Vojvodine za najmlađe rukometašice- pionirke ( 1998.godište i mlađe) u Sremskoj Mitrovici u subotu 24.marta održan je turnir na kom su učešće uzele ekipe ŽRK Srem, ŽRK Partizan, ŽRK Cement Beočin i ŽRK Sloga Hrtkovci.

Pre početka samog turnira delegat Veselinović Aleksandar je ustanovio da ekipe ŽRK Partizan i ŽRK Sloga imaju u sastavu starije igračice od predviđenog godišta i njihove utakmice biće registrovane službenim rezultatom od 10:0. Kada je rukovodstvo Srema prijavljivalo pionirke na ovo takmičenje cilj je bio da sa generacijom 1998.godišta skupljaju neophodno iskustvo za dalja takmičenja jer ekipu Srema sačinjavaju isključivo devojčice rođene 1999.godine i mlađe.

Iako pred njima nije bio imperativ pobeda pionirke Srema su redom pobeđivale i po nekoliko godina starije suparnice. Opšti utisak mnogobrojne publike u PSC Pinki je da ovaj tim pleni kvalitetom, borbenošću i odnosom prema takmičenju.

U prvoj utakmici ŽRK Srem je sa pola gasa pobedio slabu ekipu iz Beočina rezultatom 14-6. Strelci za Srem: Nataša Veselinović-8, Aleksandra Bakša -2, Nataša pavlović-3 i Marijana Parmaković-2.

U drugoj utakmici ekipa Partizana pobedila je Slogu iz Hrtkovaca sa 11-4.
Usledila je najlepša utakmica turnira,susret Partizana i Srema u kojem su devojčice iz Sremska Mitrovice briljirale i pokazale prelep rukomet protiv dosta starije ekipe. Srem je pobedio sa 14-10. Strelci za Srem: Novaković Milica-2, Bakša Aleksandra -6 i Nataša Veselinović-6.

U četvrtoj utakmici ekipa ŽRK sloge pobedila je ŽRK Cement iz Beočina sa 11-4.

Poslednja utakmica programa donela je remi izmđu Srema i Sloge 6-6. Istrošile su se pionirke Srema na prethodnim mečevima i propustile priliku da pobede još jednu stariju ekipu. Podela bodova je najrealniji ishod ovog meča.

Posle pet odigranih kola Prve lige Vojvodine za pionirke ŽRK Srem je ubedljivo prvi i jedina neporažena ekipa iako su najmlađe u ovom takmičenju.

Možda Vam se svidi i