Koncert „Razgovori” za dve flaute

Koncert „Razgovori”, za dve flaute, na kom će nastupiti flautisti Stana Krstajić i Dejan Gavrić, biće održan u petak, 13. aprila u „Muzeju Srema” u 20:00 časova.

Kroz specifičan muzički razgovor flauta, odabrani repertoar kompozicija i svoje umeće, ovi vrsni, renomirani umetnici ispričaće različite priče, izvodeći kompozicije domaćih i inostranih kompozitora – Živković, Jovanović, Veljanović, Petrassi, Muczynski i drugi. Neke od njih imaće svoju svetsku premijeru na ovom koncertu.

Stana Krstajić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Minhenu. Od 2003. godine svira Pearl flautu i tada je izabrana za njenog svetskog promotera. Stana je solo flautistkinja Beogradske filharmonije.

Dejan Gavrić je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Beogradu 1988. godine. Zatim je studirao i diplomirao na Folkwang Hochschule u Esenu. Tokom studija i nakon njih, dobio je mnoge nagrade međunarodnog značaja. Bio je solo flautista Teatra i filharmonije u Esenu, Nove filharmonije Vestfalena (Westfalen) i Filharmonije u Gracu. Od 2002. godine je redovni profesor za flautu i kamernu muziku na Visokoj školi za muziku Univerziteta u Majncu.
Pomenuti flautisti su imali brojne nastupe u Republici Srbiji, Italiji, Velikoj Britaniji, Španiji, Francuskoj, Americi, Japanu i još nekim zemljama.

Koncert organizuje Centar za kulturu „Sirmiumart”, a ulaz je slobodan.

Pročitajte još