„Muške stvari“ na sceni mitrovačkog pozorišta

Sremska Mitrovica – U utorak, 11. aprila sa početkom u 20:00 časova na velikoj sceni pozorišta „Dobrica Milutinović“ biće odigrana predstava pod nazivom „Muške stvari“.

Tekst: Franca Ksavera Kreca / Režija: Dušan Petrović
Igraju: Sanja Ristić I Jugoslav Krajinov

Drame Franca Ksavera Kreca nikad nisu pisane jednoznačno i uvek su uzbuđivale duhove društva kom su namenjene. Takva je i „Muške stvari“, drama koja propituje odnos dvoje ljudi na margini, mogućnost ljubavnog odnosa između njih. Kao što za biljke kažu da su lepše kad su voljene, tako je i kod ljudi. Bivaju sve ružniji, divljaju, kad žive usamljeni.

Marta je mesarka, Oto radi šta i kad ga zapadne. Ona se zagledala u njega, a on igra tipičnu igru nećkanja, jer vidi da je ona gotova. Bez muškarca, zna se kako ovaj svet za ženu može biti surov.
Ponos, predrasude i stereotipi, zaista svaku stvar mogu dovesti do krajnjih granica, pa će Oto prilično da zloupotrebljava potrebu za dominacijom i druge famozne „mačoizme“, koje su i osnovni pokretački princip drame. Ženski lik, pak, nedvosmisleno je osovinski, jer pored boljeg materijalnog statusa, Marta uživa i plemenitije misli, manire i navike. Stvar je tako još komplikovanija…

Cena ulaznice je 400 dinara.
Dodatne informacije i rezervacije karata na telefon 615-115.

Pročitajte još