Sremska Mitrovica – Manifestacija „Izađi mi na teglu“, koja ima za cilj da pronađe najbolji recept u Srbiji i reši misteriju gde i ko pravi najbolji ajvar, održaće se 13. septembra u Sremskoj Mitrovici.

tegla
Izađi mi na teglu, održava se u Laćarku, sa početkom u 12:00 sati. Celokupan program manifestacije trajaće do 22:00 sata. U 12:00 je predviđeno svečano otvaranje, predstavljanje takmičara, propozicija, članova žirija i načina odabira pobednika. U 12:15 počinje zvanično nadmetanje u pripremi ajvara koje će trajati do 19:30.

Tokom trajanja takmičenja voditelji programa (radio Index i Beogradsko dramsko pozorište) sve vreme će biti u interaktivnoj komunikaciji sa takmičarima i publikom na trgu. Voditelji će na sebi svojstven, šarmantan i neposredan način voditi celokupan program manifestacije. Što bi se reklo: “Biće u svakoj tegli mirođija”!

Od 13:30 do 15:00 predviđen je program za najmlađe, kojima je na kraju krajeva sve i namenjeno. Za njih se pripremaju igre “Teglanje bez granica” sa raznim disciplinama poput “il si tegla il’ si kegla”, “Ko se tegla taj se voli”…

Manifestacija „IZAĐI MI NA TEGLU“ spaja tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, zatim sve to promeša i na kraju uradi ono što najbolje zna – napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija!

Do kraja oktobra manifestacija „Izađi mi na teglu“ održaće se u 20 gradova, a nakon toga svi pobednici će se na Kalemegdanu boriti za titulu najboljeg kuvara ajvara.

Možda Vam se svidi i