Sremska Mitrovica – Vizitorski centar Carska palata i Zavod za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica, u sklopu dvomesečnog programa pod nazivom “Proleće u gradu careva” predstaviće nekoliko, temetski i sadržajno različitih manifestacija i događaja.

Program počinje 1. aprila, izložbom karikatura koja će trajati do 10. aprila. Preduskršnje raspoloženje na simboličan način biće obeleženo prodajnom izložbom cveća 17. aprila. U nedelji, u kojoj se obeležava Svetski dan knjige, Carska palata u saradnji sa knjižarom “Buk bar” i Izdavačkom kućom “Laguna”, predstaviće knjigu “Emilija Leta” autora Mirjane Mitrović.
Izuzetan muzički doživljaj prirediće 14. aprila u 20 časova, kamerni orkestar Kraljevski Gudači Svetog Đorđa. Mitrovačka gimnazija, 12. aprila, dramskim i muzičim programom u jedinstvenom ambijentu Carske palate proslaviće Dan škole.
Mesec maj, na Carskoj palati obeležiće poseban interaktivan, zabavan i inspirativan program u okviru manifestacije Noć muzeja, koja se održava 14. maja.

Programom “Proleće u gradu careva”, Vizitorski centar Carska palata, nastavlja saradnju sa kulturnim i obrazovnim institucijama, maštovitim, kreativnim i talentovanim stvaraocima koji prepoznaju mogućnost organizovawa različitih kulturnih, društvenih i edukativnih sadržaja u jedinstvenom prostoru uređenog arheološkog lokaliteta.
Ostaci rimskog grada Sirmijuma u narednom periodu biće “pozornica” različitih događaja koji će obogatiti kulturni i društveni život ovog proleća u gradu.

Možda Vam se svidi i