Promocija knjige „Izgubljeni u ravnici“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Promocija knjige „Izgubljeni u ravnici“ – manje poznate epizode iz istorija naroda Vojvodine, autora Žikice Miloševića, u izdanju Color Media Communications, biće održana u četvrtak, 19. aprila od 18h u Čitaonici biblioteke „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici.

Knjiga „Izgubljeni u ravnici“ je svoj put započela u Novom Sadu na Sajmu turizma, a nakon toga su održane promocije na Sajmu knjiga u Beogradu i Novom Sadu, zatim u Magliću, Baču, Zrenjaninu i Ostojićevu.

Na promociji će govoriti:
– Žikica Milošević, autor
– Vladislav Varga, grkokatolički sveštenik iz Sremske Mitrovice
– Miljan Garčević, istoričar
– Svetlana Sabo, direktorica Turističke organizacije Sremska Mitrovica
– Igor Šćurk, Ukrajinac iz Sremske Mitrovice
Moderator: Robert Čoban, Predsednik Color Press Grupe, izdavač

U knjizi “Izgubljeni u ravnici (Neobični (i zaboravljeni) narodi Vojvodine)” autor nas vodi kroz bogatu istoriju naroda koji su živeli i žive na tlu pokrajine, uz različite ilustracije, mape i fotografije tog vremena. Maltene skoro svi narodi Evrope našli su se na mapi Vojvodine, a svako selo i svaka porodica imaju. Čitajući knjigu naići ćete na priče o Špancima, Francuzima, Italijanima, Nemcima, Poljacima, Bugarima, Grcima, Jevrejima, Jermenima i mnogim drugima. Knjiga je u prodaji u knjižarama Laguna i Vulkan.

Možda Vam se svidi i