Koncert hora „Sirmium cantorum“ povodom Dana žena

Sremska Mitrovica – U petak, 9. marta, u Galeriji „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici sa početkom u 19:00 časova, povodom Dana žena, pod pokroviteljstvom Biblioteke „Gligorije Vozarović“ biće održan koncert hora „Sirmium cantorum“.

Koncert „Lepota, ljubav i vrlina“ posvećen je ženi, kao majci, kao izvoru života, stubu porodice i slavi sto godina otkako su žene u Nemačkoj i Velikoj Britaniji izvojevale pobedu za pravo glasa, što je podstaklo i druge žene na borbu za svoja prava.

Ženi u slavu, pod dirigentskom palicom Vojislava Bugarskog, hor će izvesti niz kompozicija, duhovnog i profanog karaktera, dok će poeziju inspirisanu ženom čitati Aleksandar Krstajić. U programu učestvuju i Mirjana Marković i protojerej Radoslav Radovanović.

Podršku kocertu pružila su udruženja žena iz Laćarka i Martinaca.

Pročitajte još

One thought on “Koncert hora „Sirmium cantorum“ povodom Dana žena

  1. Vidim da ti Croat-u osim sto Bunjevce ne mozes da smislis, ne podnosis ni policiju. Nije kriscanski (tako vi kazete je li?) mrzeti nekoga. Drugo, da li je moguce da su policajci tek stigli na mesto nesrece kada ih je vozilo koje je islo neprilagodjenom brzinom uslovima puta, odnosno ledu na putu pokosilo. Pa na primer, da nisu ni stigli da izvade kupe, ili su one na primer bile propisno postavljene, ali je neko zaspao za volanom. Pitam samo.. Ne, malogradjani, najlakse je po“rati se po policiji jer ste nekada negde bili zaustavljeni i morali ste da platite kaznu npr jer niste vezali pojas.. I od toga dana su oni za vas nevaspitana stoka, najgori sljam. Zamislite se malo kako bi bilo da umesto da legnete uvece u mek krevet sa porodicom izlazite na poziv stradalog na auto put koji je pod ledom da bi izvrsili uvidjaj, dok pored vas jure minimun 120 na sat. Da ih izbegavate kao u horor filmu da vas ne pokose dok radite svoj posao. Zamislite kako je ici na posao sa koga nikada ne znate da li ce vas kuci vratiti pogrebno ili neko drugiDa, tesko je to da zamislite kada vecina vas koja ser.. tu po sajtovima radi od 7 do 15 h na toplom, a jedini posao mu je lupiti 3 pecata na papir i otici do pekare po jogurt i kiflu.. Nadam se da vas je makar malo sramota.. online viagra

Comments are closed.