,,Svetlost reči’’

Sremska Mitrovica – U pozorištu „Dobrica Milutinović’’ održano je finale dvadeset trećeg Festivala Besedništva Sirmium lux verbi-Sirmium Svetlost reči, jednog od najstarijih i najvažnijih festivala u našem gradu.

1

13

Ovogodišnji Festival besedništva trajao je jedan dan i tematski i programski je bio u znaku stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata. Prijavilo 33 besednika, a takmičilo se u tri kategorije : autorska beseda, interpretacija i improvizacija.
Pored velikoj broja besednika koji su učestvovali na Festivalu, njih trienaest je ušlo u finale.

Besedničko sudsko veće: dr Slađana Milenković direktor Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum, prof.dr Tihomir Petrović profesor Pedagoškog fakulteta u Somboru i mr Zoran Levajc, advokat iz Sremske Mitrovice.

Predsednik Besedničkog sudskog veća dr Slađana Milenković izjavila je da je svake godine ovaj Festival na višem nivou i da ne dolaze samo tamičari besednici iz Srbje nego i iz Republike Srpske. „Drago mi je da je veliki broj besednika učestvovao ove godine, a njih trinaest je ušlo u finale, dodala je Milenkovićeva.

Načelnik za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić rekao je da je ovo Festival sa jednom posebnom duhovnom notom koji se iz godine u godinu prikazuje u najboljem svetlu. Nedić se ujedno i zahvalio organizatorima koji su se protrudili da prirede jedno nezaboravno besedničko veče.

Pročitajte još